Liepos 18 d. Babtų bažnyčios choristai vyko į tradicinę piligriminę kelionę. Pirmiausia aplankėme Kaišiadorių Kristaus atsimainymo katedrą. Palaimintojo Teofiliaus Matulionio vardu pavadintoje koplyčioje, kur sarkofage ilsisi Jo palaikai, klebonas Žilvinas Zinkevičius aukojo šv. Mišias, choristai giedojo giesmes. Meldėmės ir Gailestingumo koplyčioje, kurioje vyko Švč. Sakramento adoracija. Po Mišių visi susidomėję žiūrėjome filmą apie Teofilių Matulionį.
Toliau kelionę tęsėme Trakuose. Ežerų apsuptame Trakų pusiasalyje grožėjomės Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilika, suklupome prieš Dievo Motinos paveikslą. Šis paveikslas pernai buvo karūnuotas 300-ųjų metinių proga.
Pasistiprinę garsiaisiais Trakų kibinais, pasukome Užutrakio dvaro link. Tai vienas ryškiausių ir geriausiai išlikusių Lietuvos dvarų. Gėrėjomės ant Galvės ežero kranto įkurto ir restauruoto dvaro bei parko ansambliu.
Lankėmės ir Angelų kalvoje, kurią puošia didingi angelai, iš ąžuolo drožtos skulptūros bei koplytstulpiai. Kiekvienas angelas tarsi įkūnija vieną iš gyvenimo tiesų, pamatinių žmonijos ar krikščioniškųjų vertybių. Ant kalvos angelo pavidalu įamžinta Šeima, Gyvybė, Tiesa, Taika, Dvasios ramybė, Atjauta, Pasiaukojimas, Meilė, Sveikata, Džiaugsmas, Dėkingumas, Viltis ir kt.
Už puikiai ir turiningai praleistą dieną dėkojame klebonui Žilvinui.
 
Vida Sabaliauskienė
Babtų parapija © 2024 / Visos teisės saugomos